Τελεσίγραφο και από Πεκίνο

6 Μαΐ 2015


Ποιο είναι το deadline που βάζουν οι Κινέζοι στην κυβέρνηση για να ξεπαγώσει την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Δεν είναι μόνον το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ή η προφανής ανάγκη αξιοποίησης του Πειραιά που κάνει τους Κινέζους να πιέζουν ολοένα και περισσότερο για μια άμεση λύση στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ. Με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr(δείτε εδώ), πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο σε αυτή την ιστορία επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν ότι κρίσιμο ρόλο, για την ένταση των πιέσεων παίζουν και οι διεθνείς εξελίξεις, όπως αναφέρουν.

Εξηγούν πως αυτή την περίοδο αναδρομολογούνται οι μεγάλοι θαλάσσιοι άξονες μεταφορών του διεθνούς εμπορίου και ο Πειραιάς έχει ήδη σημαντικά διαφυγόντα οφέλη από τακτικές γραμμές που θα μπορούσαν να έχουν ήδη βάλει τον ΟΛΠ στα νέα τους δρομολόγια. Στο Πεκίνο βλέπουν τα πλοία να περνούν, χωρίς να σταματούν στον ΟΛΠ και αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους. Η αίσθηση τους είναι πως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να τους κοροϊδεύει και γι' αυτό βρίσκονται ενοψει κρίσιμων αποφάσεων.

Τι προβλέπουν; Οτι αν μέχρι τις αρχές του δεύτερου 15νθημέρου του Μαΐου δεν ανακοινωθεί και επισήμως το ξεπάγωμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, τότε το Πεκίνο θα πάρει πολύ κρίσιμες αποφάσεις για τη γενικότερη παρουσία του στην χώρα μας. 

voria.gr

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah