«Όχι στην πώληση του ΟΛΠ», φώναξε ο Πειραιάς

8 Μαΐ 2015


Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης, εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά διαδηλώνοντας ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ.

Τα εμπορικά λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είχαν «νεκρώσει» λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των εργαζόμενων, που συμμετείχαν μαζικά.

Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη και γύρω στις 11.30 ξεκίνησε πορεία για το υπουργείο Ναυτιλίας, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο υπουργείο, όπου αντιπροσωπεία τους, με μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας , της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Ν. Ξουράφη και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Μαζί με τους εργαζόμενους ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμμάτη και Ιωάννα Γαϊτάνη ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ξεκαθάρισαν ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης ήταν προειδοποιητική και είπαν πως θα υπάρξει κλιμάκωση εφόσον ξεκινήσει οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες ο κ. Δρίτσας παραδέχτηκε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης υπάρχουν έντονες πιέσεις ώστε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση αλλά επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις.  Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός.

pireas2day.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah