Με πλαστή φορολογική ενημερότητα ανέθεσε η Cosco την κατασκευή του Προβλήτα ΙΙΙ

15 Ιουν 2015

Πάνω από 100.000.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου που δόθηκε χωρίς διαγωνισμό - Στον Εισαγγελέα έστειλε τον φάκελο ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης

 Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στο λιμάνι του Πειραιά με την κατασκευή του Προβλήτα ΙΙΙ από τη θυγατρική εταιρεία της Cosco, τη ΣΕΠ ΑΕ, με απευθείας ανάθεση στην κοινοπραξία «Κλέαρχος Γ. Ρούτσης ΑΕ - ΤΕΚΑΛ ΑΕ», μετά την καταγγελία κατά του εργολάβου Κλέαρχου Ρούτση ότι χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας για να ανανεώσει το πτυχίο του, προκειμένου να μετέχει σε διαγωνισμούς (2014) για την ανάληψη έργων.
Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων, η οποία δημιουργεί προβλήματα στον κινεζικό κολοσσό για τον τρόπο με τον οποίο αναθέτει τα έργα, χωρίς να γίνεται έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών που απαιτούνται. Και δημιουργούνται σκιές...

Η αποκάλυψη προκάλεσε αναταραχή και προκειμένου να φανεί τι έχει συμβεί παρενέβησαν ο ΟΛΠ και το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η καταγγελία για την πλαστή φορολογική ενημερότητα πήρε τον δρόμο για τον Εισαγγελέα.

Το θέμα πήγε αμέσως στο ΔΣ του ΟΛΠ, όπου προέκυψαν τα εξής απίστευτα:

* Η εταιρεία Ρούτση δεν έχει έργο στον ΟΛΠ ούτε συναλλαγές μαζί του πλέον.

* Η εταιρεία Ρούτση ανέλαβε από την Cosco την κατασκευή του Προβλήτα ΙΙΙ, φυσικά με απευθείας ανάθεση!

Όπως προκύπτει από έγγραφα της εταιρείας Ρούτση, το συγκεκριμένο έργο ανελήφθη από κοινού με την εταιρεία «Ψαλτάκος - ΤΕΚΑΛ ΑΕ» (50% - 50%). Για κάποιους λόγους, οι εργολάβοι και η θυγατρική της Cosco, η ΣΕΠ, τσακώθηκαν και έκτοτε ο ένας καταγγέλλει τον άλλο με βαριές καταγγελίες για «μαύρα ταμεία» και άλλα τινά.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Cosco για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί από την ιστορία αυτή, που προέκυψε από το πουθενά. Το ίδιο και στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου βλέπουν ότι ο κύριος διεκδικητής της «ιδιωτικοποίησης» μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος με την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Φυσικά, το ΔΣ του ΟΛΠ διαβίβασε τις καταγγελίες που έγιναν στον Εισαγγελέα και στο υπουργείο Υποδομών, ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι η πλαστότητα από το Μητρώο Εργοληπτών. Στο μεταξύ, το έργο της Cosco στο Πέραμα μπαίνει σε νέες περιπέτειες, αφού οι αλληλοκαταγγελίες μεταξύ των εμπλεκομένων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστερήσεις και διώξεις. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός για το έργο κατασκευής του προβλήτα III είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 100.000.000 ευρώ.


Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της κομπίνας

Όλα ξεκίνησαν από την επιστολή που έστειλε στις 13 Φεβρουαρίου 2015 ο εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας «Γ. Πετρής ΑΕ», κ. Γεώργιος Πετρής, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με την οποία ρωτάει «αν η υπ' αριθ. πρωτ. 505272237/22-4-2014 βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σας», η οποία φορολογική ενημερότητα αφορά την εταιρεία «Κλέαρχος Γ. Ρούτσης». Ανάλογη αίτηση έστειλε ο κ. Πετρής και στον Εισαγγελέα Αθηνών, ενώ την κοινοποίησε και στο ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία εκτελεί έργα στο λιμάνι του Πειραιά ύψους 250.000.000 ευρώ.

Στις 28 Απριλίου 2015 ο κ. Πετρής με επιστολή του στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού γράφει ότι πληροφορήθηκε πως η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου ερεύνησε την εγκυρότητα της φορολογικής ενημερότητας και διαπίστωσε ότι δεν είναι έγκυρη, και ζητάει έγγραφη επιβεβαίωση του αποτελέσματος της έρευνας. Στη συνέχεια, το ΤΑΙΠΕΔ με επιστολή του στις 25/5/2015 προς τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη ζητάει να διερευνήσει την καταγγελία και να προβεί στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες αν διαπιστωθεί ότι έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Με απευθείας ανάθεση...

Στις 27 Μαΐου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, υπό την προεδρία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Ανωμερίτη, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη ότι δεν έχουν ανατεθεί έργα από τον ΟΛΠ στην καταγγελλόμενη εταιρεία και πρότεινε την άμεση διαβίβαση της καταγγελίας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην αρμόδια Εισαγγελία και στη ΣΕΠ, πρόταση την οποία το ΔΣ αποδέχθηκε ομόφωνα.

Να σημειώσουμε ότι, όπως προκύπτει από πολυσέλιδη επιστολή της εταιρείας «Κλ. Γ. Ρούτσης» την οποία έστειλε στις 18 Μαΐου στη ΣΕΠ ΑΕ, διαχειριστές της κοινοπραξίας είναι ο κ. Κλέαρχος Ρούτσης και από την ΤΕΚΑΛ ο κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος.

Διαπλοκές και γαμπροί...

Ένα άλλο σημείο που ενδεχομένως να οδηγεί στο ξετύλιγμα του μίτου της Αριάδνης είναι τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παραθέτει ο Κλ. Ρούτσης στην πολυσέλιδη επιστολή που έστειλε στις 18 Μαΐου στη ΣΕΠ με τίτλο «Απόψεις - Διευκρινίσεις - Αιτήματα», τα οποία στοιχεία εξηγούν τους τσακωμούς που λαμβάνουν χώρα μεταξύ τους και ενδεχομένως να ρίχνουν κάποιο φως στα περί «μαύρων ταμείων» που κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Συγκεκριμένα, στη σελ. 11 διαβάζουμε τα εξής:

«Σχετικά με τις σχέσεις του Τεχνικού Συμβούλου της ΣΕΠ ΑΕ, δηλαδή της Κοινοπραξίας ''DOMOS DESIGN LABARATORY ΙΚΕ-FERON TECHNIKI'', μέλος της οποίας είναι η ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΜΠΑΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, της οποίας ο διακριτικός τίτλος είναι ΦΕΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ, επισημαίνω τη μεροληψία και την έλλειψη νομιμοποίησης του Τεχνικού Συμβούλου του Έργου να επεμβαίνει στις εσωτερικές σχέσεις και υποθέσεις μεταξύ των μελών της Κοινοπραξίας και να προσπαθεί να εμφανίσει την αλληλογραφία ως αντισυμβατική συμπεριφορά και να απειλεί με την απαγόρευση εισόδου στο εργοτάξιο του διευθυντή του έργου κ. Ανδρέα Βαβάτσικου.

Σημειώνω ότι οι κ. Δημήτριος Λαμπαδίτης και Δημήτριος Παπαμιχαήλ είναι σύζυγοι των θυγατέρων του κ. Παναγιώτη Ψαλτάκου, που είναι ο πεθερός τους. Οι σύζυγοι αυτών Αργυρώ Ψαλτάκου και Χριστιάνα Ψαλτάκου απασχολούνται στην Κοινοπραξία, συμμετέχουν στην κατασκευή του έργου και στην πρόοδο των εργασιών, τις οποίες επιβλέπουν οι ανωτέρω σύζυγοί τους, έστω και εάν τη σχετική αλληλογραφία υπογράφει ο κ. Χρ. Βαχλιώτης. Εκ τούτου οι μεν επιβλέποντες γαμβροί του Παν. Ψαλτάκου κατά μεν το ωράριο λειτουργίας του εργοταξίου είναι επιβλέποντες στις εργασίες που εκτελούν η Κοινοπραξία και οι υπεργολάβοι ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και μετά το τέλος του ωραρίου σύζυγοι και γαμπροί του κ. Παν. Ψαλτάκου, που είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας».

***

Ούτε μία βίδα ελληνική δεν έχει χρησιμοποιήσει η Cosco!

Στη φθηνή προπαγάνδα που γίνεται από τη ΝΔ, η οποία προβάλλει ότι επί των ημερών της έγινε η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, χρήσιμο θα ήταν να ρωτούσε η ηγεσία της τους υπουργούς της που θήτευσαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αν αγοράστηκαν έστω κάποιες βίδες ή κάποια ανταλλακτικά από την ελληνική αγορά. Η απάντηση που θα εισπράττατε, κύριε Σαμαρά, θα ήταν όχι.

Μόλις την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου «Χώρα Εν Καμίνω…» στο Kontra, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, στη συζήτηση για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, όταν ειπώθηκε ότι κέρδισε πολλά η χώρα, άφησε άφωνους όσους παρακολουθούσαν με την απάντησή του:

- Ούτε μία βίδα ελληνική δεν μπήκε όταν χρειάσθηκε να αλλάξει κάτι στις εγκαταστάσεις του προβλήτα που έχουν πάρει. Όλα τα φέρνουν από την Κίνα!

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah