Τέρμα στο ξεπούλημα του ΟΛΠ

11 Αυγ 2015

Η λύση που προωθείται είναι να πουληθεί το 23%, να παραμείνει το 50% στο Δημόσιο και να γίνουν πολυετείς παραχωρήσεις για εκμετάλλευση τμημάτων του λιμανιού - Προβλέπονται έσοδα από το 2020 ύψους 105.000.000 ευρώ τον χρόνο, όταν με τη συμφωνία Σαμαρά η Cosco θα έπαιρνε το 67% για 305.000.000 ευρώ!

Σελίδες:

Σώζεται τελικά το λιμάνι του Πειραιά. Παραμένει ελληνικό. Κι αυτό μετά το "όχι" του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, που είναι αντίθετη σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Τέλος οριστικό και στο ξεπούλημα που είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως επανειλημμένα είχε καταγγελθεί από το "ΠΑΡΟΝ" αλλά και από όλον τον κόσμο του Πειραιά, η απόφαση του τότε πρωθυπουργού ήταν να "πουλήσει" -χαρίσει στην ουσία- έναντι 305.000.000 ευρώ το 67% στους Κινέζους - Cosco. Οι εξελίξεις που έχουν πλέον δρομολογηθεί, όμως, οδηγούν στην πλήρη ανατροπή των διαθέσεων της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η λύση που έχει τεθεί στο τραπέζι, η οποία βρίσκεται εντός του νόμου και καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των φορέων του Πειραιά και των πολιτικών εκπροσώπων του, είναι να πουληθεί το 23% του ΟΛΠ, να παραμείνει στο Δημόσιο το 50% και στη συνέχεια να υπάρξουν πολύχρονες (για 30 - 40 χρόνια) παραχωρήσεις τμημάτων του λιμανιού ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό.

Τα προβλεπόμενα έσοδα από αυτήν τη λύση, σύμφωνα με παράγοντες που έχουν διοικήσει τον ΟΛΠ και είχαν αντισταθεί, δημόσια μάλιστα, στην πώληση του 67%, υπολογίζονται από το 2020 και μετά γύρω στα 105.000.000 ευρώ τον χρόνο, έναντι των 305.000.000 ευρώ που θα έδινε η Cosco για την απόκτηση της κυριότητας του 67%. Και μετά ο ΟΛΠ δεν θα είχε κανένα άλλο έσοδο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την εξέλιξη αυτή οι Κινέζοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους για το 67%. Παραμένει, βέβαια, η Cosco στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, που της έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΛΠ με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Να σημειωθεί ότι κατά της πώλησης του 67% του ΟΛΠ ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, ο οποίος σε επίπεδο Μαξίμου είχε προειδοποιήσει πως αν επιμείνει η κυβέρνηση θα υποβάλει την παραίτησή του.



πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah