Ο ΟΛΠ, το ΣτΕ και τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα...

2 Σεπ 2015

Ο ΟΛΠ, το ΣτΕ και τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα...
Στις 4 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή πολιτών και φορέων που αντιδρούν στη μεταβίβαση του ποσοστού που κατείχε το δημόσιο στον ΟΛΠ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου στη συνέχεια να πωληθούν.
Πρόκειται για μία από τις δεκάδες δικαστικές υποθέσεις που συνοδεύουν εδώ και χρόνια το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αν και οι περισσότερες από τις αντίστοιχες προσφυγές έχουν απορριφθεί. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι υποθέσεις των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, όπου οι δικαστές του ΣτΕ έκριναν πως η πλειοψηφία πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο, γιατί ασχολούνται με βασικό κοινωνικό αγαθό όπως το νερό.
Εν τω μεταξύ, για να προχωρήσει ο διαγωνισμός πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ πρέπει η υπηρεσιακή κυβέρνηση να προωθήσει σειρά ρυθμίσεων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η σύσταση των λιμενικών ταμείων (θα έχουν τις ελεγκτικές και άλλες αρμοδιότητες που είχαν οι υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμοί λιμένων) και οι συμβάσεις παραχώρησης (Master Concession) του ΟΛΠ και του ΟΛΘ με το ελληνικό δημόσιο. Ειδικά οι τελευταίες σέρνονται εδώ και πολλούς μήνες, αν και ο χρόνος τελειώνει.
Οι προσφορές για τον ΟΛΠ προγραμματίζονται για τον Νοέμβριο και για τον ΟΛΘ μέχρι τα τέλη του έτους.

 euro2day.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah