Ενημερωτικο Σημείωμα

16 Οκτ 2015






Έληξαν σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαικού τμήματος του IDC.
Στο συνέδριο, στο οποίο και συμμετείχαν μαζικά με μεγάλες αντιπροσωπείες συνδικαλιστές από  13 χώρες και 26 Λιμάνια της Ευρώπης, υπήρξε  παρουσίαση  της κατάστασης των Λιμένων  και των εργασιακών δικαιωμάτων  από την εφαρμοζόμενη  Λιμενική πολιτική στην Ευρώπη, ανά χώρα. 
Αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα αναπτυξιακά και εργασιακά με γενικό συμπέρασμα τη προσπάθεια απορρύθμισης που συντελείται σε όλη την Ευρώπη. Η προσπάθεια απορρύθμισης είναι διάφορη και ανάλογη με επίπεδο οργάνωσης ανά χώρα και Λιμένα. Τις μεγαλύτερες επιθέσεις δέχονται τα Αγγλικά ,Πορτογαλλικά  Λιμάνια, στα οποία επικρατεί καθεστώς εκφοβισμού και απολύσεων.....
Η Ελλάδα ως λιμενικό σύστημα, αν προχωρήσει η πολιτική ιδιωτικοποίησης μέσω της πώλησης θα βρεθεί στη κορυφή της  προβληματικής ζώνης για τους εργαζόμενους στα λιμάνια.
Γενική και Ομόφωνη απόφαση ήταν  κωδικοποίηση όλων των ζητημάτων ανά χωρα και μέχρι τέλους του έτους και πανευρωπαικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις αρχές του 2016  ( Γενάρης Φλεβάρης).

Το συνέδριο του  IDC   ιδιαίτερα για τα Ελληνικά Λιμάνια ενέκρινε ομόφωνα  Ψήφισμα - Δελτίο Τύπου, (επισυνάπτεται) με το οποίο:
1.ζητά να σταματήσουν οι επιχειρούμενες πωλήσεις των ΟΛΠ -ΟΛΘ με ματαίωση των διαγωνισμων για τη διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχικού κεφαλαίου
2. εκφράζει την "έμπρακτη"  συμπαράσταση στις κινητοποίησεις των εργαζόμενων στα Ελληνικά Λιμάνια.
3.-δηλώνει  επίσης ότι θα προχωρήσει , σε συνεργασία με τα Ελληνικά Συνδικάτα, σε καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Επιτροπές και θα ότι  η Γραμματεία του IDC θα επιδιώξει, μαζί με την Ο.Μ.Υ.Λ.Ε. και την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα Ευρωπαικά όργανα.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah