Θα υπάρξει διαβούλευση για τις συμβάσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ

8 Οκτ 2015


Παραδέχτηκε ότι τόσο η πώληση του λιμένα Πειραιώς όσο και της Θεσσαλονίκης εντάσσονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα

Εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 51% του ΟΛΠ έθεσε εκτάσεις για τις οποίες θα εκφράσουν διαφωνία οι τοπικοί φορείς ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, παρουσιάζοντας το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή τις προγραμματικές δράσεις του υπουργείου του.



Παραδέχτηκε ότι τόσο η πώληση του λιμένα Πειραιώς όσο και της Θεσσαλονίκης εντάσσονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

«Στις υποχρεώσεις μας περιλαμβάνεται η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το 51% του ΟΛΠ και για τον λιμένα Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την δέσμευση είμαστε υποχρεωμένοι από τη συμφωνία. Όμως, η ίδια συμφωνία επιβάλλει διαβούλευση με τοπικούς φορείς για ζητήματα εκτάσεων. Γι' αυτά δεν είμαστε από την συμφωνία δεσμευμένοι. Όσοι όμως μετέχουν στις συμφωνίες το ξέρουν», είπε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο σημείο που παραδέχθηκε ότι πρέπει να υλοποιηθεί ως μνημονιακή υποχρέωση είναι «η σύνθεση πληρωμάτων πλοίων».

«Και εδώ στο εσωτερικό η απαίτηση δανειστών είχε ισχυρούς υποστηρικτές. Η δική μας προσπάθεια ήταν να μην περάσει το μοντέλο της Αδριατικής. Τελικά πέρασε. Δεν είναι δική μας επιλογή», ανέφερε, σημειώνοντας, όμως, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται την υλοποίησή της.





ΠΗΓΗ

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah