24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

16 Μαΐ 2017




ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ Ο.Λ.Θ

Πειραιάς, 15-5-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση ο Σύνδεσμος και το Σωματειο Φορτ/των Ο.Λ.Θ καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στη 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 όπως επίσης και στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 πμ.& στην Θεσσαλονικη στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.
          Τα νέα μέτρα που θα συζητηθούν στη Βουλή έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα που επέβαλλαν τα μνημόνια και έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση, την εθνική οικονομία στο μαρασμό ενώ δημιούργησαν στρατιές ανέργων. Οι νέες μειώσεις στο ασφαλιστικό και η δραστική μείωση του αφορολόγητου θα μειώσουν το διαθέσιμο εισόδημα για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, εργαζόμενους και άλλους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Η κοινωνία μας δεν έχει άλλα περιθώρια να φορτωθεί κι άλλα βάρη, δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον μέτρα που φέρνουν μόνο ύφεση για τους πολλούς και ανάπτυξη μόνο για τους πολυεθνικούς ομίλους. Οι όποιες βελτιώσεις στα εργασιακά έχουν συμφωνηθεί, αν και εφόσον ισχύσουν μετά το τέλος του τρέχοντος μνημονίου, δεν είναι αρκετές ώστε να παράσχουν ένα επαρκές πλέγμα προστασίας στους εργαζόμενους και στα σωματεία τους. Βασικό αίτημα των συνδικάτων είναι να καταργηθούν άμεσα όλες οι μνημονιακές αντεργατικές ρυθμίσεις και ειδικά αυτές της ΠΥΣ 6 του 2012 (μετενέργεια, ευνοϊκότερη ρύθμιση, επεκτασιμότητα κα), να καταργηθεί ο «υποκατώτατος» μισθός για τους νέους και να αποκατασταθεί πλήρως ο ρόλος του ΟΜΕΔ. Ο κλάδος μας βρίσκεται στο κρίσιμο επίπεδο των διαπραγματεύσεων και διεκδικούμε Γενικό Κανονισμό και ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας απαιτούμε να επανέλθει άμεσα το εργατικό δίκαιο για να μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια. 
ΑΘΗΝΑ 
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν
στη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου και
στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah