ΟΛΘ: Ανακοίνωση

11 Ιουλ 2017


Η Εταιρεία "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" ΟΛΘ ΑΕ
ανακοινώνει ότι την 7η Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στο Hyatt Regency Thessaloniki, στην οποία παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 13 μέτοχοι εκπροσωπούντες 7.911.387 μετοχές, ήτοι ποσοστό 78,4859% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η οποία κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας συζήτησε και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:
1. Ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της εταιρίας για την 17η εταιρική χρήση (1.1.2016 έως 31.12.2016), που συνοδεύεται από την ετήσια Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών καθώς και τη Δήλωση Εταιρικής Διακυβέρνησης.
2. Ενέκρινε την διάθεση ετήσιων κερδών και τη διανομή μερίσματος στο ποσό των 0,49 ευρώ ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 15%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,4165 ευρώ. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 31.07.2017, με ημερομηνία δικαιούχων μερίσματος την 01.08.2017 και ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος την 04.08.2017.
3. Ενέκρινε την απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρείας από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της 17ης εταιρικής χρήσης.
4. Ενέκρινε την ανάθεση του τακτικού ελέγχου της τρέχουσας εταιρικής χρήσης στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών "ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.", με αμοιβή 46.500 ευρώ, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Χειμάρρας 8Β, 15125 Μαρούσι, με Α.Μ.ΣΟΕΛ. Εταιρίας 107, με Α.Μ.ΣΟΕΛ. Εταιρίας 107.
5. Ενέκρινε τις αμοιβές - αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2016 και τις αμοιβές - αποζημιώσεις που θα καταβληθούν κατά την επόμενη χρήση.
6. Εξέλεξε ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου τους :
Δημήτριο Ρούτο, Πρόεδρο Επιτροπής Ελέγχου, συνταξιούχο τραπεζικό που διαθέτει γνώση στην ελεγκτική και λογιστική Γεώργιο Τοζίδη, συνταξιούχο τραπεζικό Χρήστο Βογιατζή, λογιστή φοροτεχνικό Α’τάξης Επιπλέον ενέκρινε την ενοποίηση Ελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Ελέγχου
7. Ενέκρινε την δαπάνη για την επισκευή του περιπολικού σκάφους (ΠΛΣ 125), το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο για την ασφάλεια του Λιμένα Θεσσαλονίκης και την εφαρμογή του Κώδικα Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS) ποσού έως 55.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ
8. Το θέμα της τροποποίησης του άρθρου 10 του καταστατικού της ΟΛΘ ΑΕ, κατόπιν προτάσεως του ΤΑΙΠΕΔ δεν συζητήθηκε και δεν λήφθηκε απόφαση.
9. Ανακοινώσεις
Η ΟΛΘ ΑΕ ανακοινώνει, ότι κατά τη συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 7ης Ιουλίου 2017, επικυρώθηκε ο ορισμός του κ.
Κωνσταντίνου Τσιαπακίδη ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ. Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, ορίσθηκε ως νέος εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Γεωργίου Δημαρέλου, για το υπόλοιπο της θητείας του.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah